Hogyan születnek a hosszú távú kapcsolatok?

2011.09.26. 21:03 | gomakoma | Szólj hozzá!

Lakva ismerni meg az embert -- tartja a mondás --, és valóban, ha csak néhány hétig is együtt élünk valakivel, máris kiderül, mi az, ami nehézséget okoz az együttlétben, s a későbbiek során akár problémát is okozhat a kapcsolatban. Bár sokan nem javasolják a korai összeköltözést, a kapcsolatok első időszakában a legkönnyebb az alkalmazkodás, az igények tisztázása. A jó kapcsolat alappillérei pedig a következők:

  • Alkalmazkodás- egy biztos, hosszú távú kapcsolat elengedhetetlen eleme. A kompromisszumok segíthetnek abban, hogy mindkét fél elégedett és boldog legyen.
     
  • Bizalom- a bizalmatlanság bizalmatlanságot szül. A bizalom megléte pedig harmonikussá, szeretetteljesebbé teszi a kapcsolatot.
     
  • Tisztelet- tartsuk tiszteletben a másik fél igényeit, akaratát! Minden ember rendelkezik egy saját, gondosan kialakított életvitellel, egyéni tulajdonságokkal. Erőszakos változtatással csak a viták száma növekszik.

 

Bár léteznek teljesen különböző embertípusok, akik szinte minden tulajdonságaikban ellentétesek, a szerelem bármilyen akadályt legyőzhet. A másik fél igényének és személyiségének tiszteletben tartása, a kompromisszumok kialakítása, és a másikba fektetett bizalom csak tovább erősítik a szerelemből köttetett kapcsolatokat.  

Ha tetszett ez a cikkünk,
kérünk like-old a Társkereső Brigádot
a jobb hasáb tetején.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tarskeresobrigad.blog.hu/api/trackback/id/tr903258749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása