Mit is keresnek a nők a férfiakban?

2011.11.10. 20:09 | gomakoma | Szólj hozzá!

Címkék: aranyszabály párkapcsolati tanácsok nemi sajátosságok

Mikor azt gondolja egy nő: „Jézusom, Ő az igazi!”, többségük koránt sem azt érti ez alatt, amire a férfiak gondolnak. A közhiedelem ellenére a nők nem akkor éreznek így, amikor a férfi küllemével, pénztárcájával, autójával vagy az udvarlási technikájával szembesülnek.

Amikor a „nagy őt” keresi, a nők többsége valami teljesen mást keres a férfiban; olyasmit, amivel az illető vagy rendelkezik, vagy sem - és ez nem más, mint a magabiztosság.

Tény, hogy a férfiak nagy része már a kezdet kezdetén elhibázza ennek a „nagy ő” érzésnek a kialakulását, amikor viselkedésével olyan jeleket közvetít az ellenkező nem számára, mint az önbecsülés és önérzet hiánya, a tehetetlenség, az idegesség, a bizonytalanság vagy az éretlenség. De miből is látszik ez? Hát például túl szótlanok. Kerülik a szemkontaktust. Túl komolyan veszik magukat, nem élnek a humor lehetőségeivel, és meg sem próbálnak rokonszenvet ébreszteni. Ezeket látva a nőben megszólal a hatodik érzék: „Hohó, hiszen, ennek nulla az önbecsülése!” Ugyan mi másra is gondolhatna? „Hiszen ez a fickó láthatóan hibásan kezeli az érzelmi szükségleteit. Ebből az is következik, hogy köze sem lehet az én érzelmi szükségleteim kielégítéséhez. Szóval, minél hamarabb túl adok rajta, annál jobb!”

Ezzel szemben, ha egy férfi belső ereje a megfelelő testbeszédre épít, nyugalmat, biztonságot, magabiztosságot sugároz, az olaj a vonzódás tüzére. Amennyiben lassan, kimérten, egyenesen beszél, ha a humorát eredményesen alkalmazza, és határozottan dönt, az fantasztikus hatást gyakorol a nőkre.

A magabiztosság kulcsfontosságú alkotórésze annak, amit a köznyelv, vonzónak nevez. Ez a vonzódás a nők számára az azonnali, kimondatlan ígéret arra nézve, hogy ez a férfi:

  1. VÉDELMEZŐ és IRÁNYÍTÓ. Az a fajta férfi, aki érzelmileg felkészült, és pontosan tudja, mit kell mondani és tenni bármilyen helyzetben.
  2. IZGALMAS, más szavakkal, e tulajdonsága révén izgató és egyben biztonságot sugárzó… szenvedélyes, de egyben megfontolt… kiszámíthatatlan mégis szavahihető, vagyis bizalomkeltő.
  3. KÉPES BOLDOGULNI AZ ÉLETBEN ÉS A SZERELEMBEN, de képes elviselni és kezelni a kihívásokat, a veszteséget és a hányattatásokat is.

Azt hiszem, helyesbítenem kell. A férfiak magabiztossága nem is olaj, hanem valójában kerozin arra a bizonyos tűzre. A nőkben ez az erény táplálja az érzelmek tüzének feléledését. Ha ez a tűz egyszer fellobban, a nők szeretnék ezt az érzést mélyebben és gyakrabban is érezni, felderíteni, megvizsgálni, átélni.

Uraim, az alábbiakban megemlítünk néhány eszközt, amivel bárki még több ilyen üzemanyaghoz juthat:

Jó mélyre áss!

A férfiak többsége - ahogy a nők is - nagy erőkkel próbálják leplezni mindazt, amit nem tudnak magukon megváltoztatni. Pedig semmi mással nem kellene törődniük, mint felismerni és csiszolni magukban azokat a „nagy ő” tulajdonságokat, amivel már alapból, születésükből adódóan rendelkeznek.
Uraim! Tessék leltárt készíteni, melyek azok a „nagy ő”-re jellemző tulajdonságok, amivel minden férfi rendelkezhet: a humor, a figyelemre való képesség és hajlandóság, az együttérzés, az udvariasság és a kedvesség! Nem számít, hogy milyen mélyen rejtőznek ezek az erények! Akcióba kell lépni, ki kell aknázni, fejleszteni és ápolni kell ezeket a készségeket.

Kockázat

Az a férfi, aki nem nyitott, és nem hajlik a saját kényelmi zónájának elhagyásával új és felemelő érzések megtapasztalására, ne is számítson változásra. Egy férfi próbáljon merészen viszonyulni a nőkkel való értelmes ismerkedéshez. A magabiztosság fejlesztése egyfajta „élni a lehetőséggel” gondolkodást igényel. Gyakorlásához valóban szükség van némi kockázatvállalásra, de az első bizonytalan próbálkozások után a magabiztosság is hamarosan hozzánk társul.

Ne félj az elutasítástól!

Van rá példa, hogy egy férfinak elutasítással kell szembesülnie. De ez azért még nem a vég, ugye? Szinte mindenkinek volt már ilyesmiben része, és túléltünk már ennél rosszabbat is. Ha valaki sokszor átélte már az elutasítás kellemetlen, fájó érzését, hajlamos arra, hogy azt állandó útitársának tekintse. Egy ilyen berögződést azonban a nők, akikkel ismerkedik, azonnal észrevesznek. Rögtön érezhető rajta, mivel hiányzik belőle a nyugalom és a könnyedség, és nem érzi magát kényelmesen a saját bőrében. Szóval szabadulj meg az ilyesfajta berögződéstől! Amikor elutasításról beszélünk, nincs semmi félnivalód, hacsak nem maga a félelem!

Gondold át ezeket a tanácsokat, és próbálj meg olyan jeleket közvetíteni, amelyek magabiztosságról árulkodnak. Vigyázat, magabiztosságot, és nem nagyképűséget! A nő számára onnantól kezdve minden automatikusan működik: fogja a jeleket… emlékszik rád… a gondolkodik rólad… és szeretne több időt tölteni azzal a férfival, aki ezeket a jeleket közvetítette felé.

Ezek után „határ a csillagos ég”! Mindössze azért, mert a megfelelő jeleket sugárzod azok felé, akik erre nyitottak és egyszerűen képtelenek figyelmen kívül hagyni.
Ha így teszel, belőled is hamarosan NAGY Ő lehet!

 

David DeAngelo cikke alapján összeálltotta Newman Tímea

Ha tetszett ez a cikkünk,
kérünk like-old a Társkereső Brigádot
a jobb hasáb tetején.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tarskeresobrigad.blog.hu/api/trackback/id/tr893369223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása