Orgazmus, avagy a "szerelemre születtünk" titka

2013.03.14. 12:32 | gomakoma | Szólj hozzá!

Címkék: újrakezdés nemi sajátosságok csapdák

Terapeuta„Én nem azért csináltam, de a nagyapádnak úgy tűnt, hogy tetszett a dolog.” Válasza nem lepett meg, de vajon ki hányadán áll ezzel az ösztönösségből fakadó, de misztikus távolságokba is elrepíteni képes érzéshullámmal?

Természetesen nem csak nagyanyámnál érdeklődtem. Barátaim, barátnőim nemre és „tudatossági szintre” való tekintettel és tekintet nélkül vegyes tapasztalatokkal halmoztak el. Beszámolóiknak köszönhetően néhány, a témával kapcsolatos előfeltételezésem megbukott, míg volt olyan is, ami beigazolódni látszik. De kezdjük az elején.

Nagymama

Azt már tudjuk, hogy a szexuális aktust alapvetően a fajfenntartási ösztönünk motiválja. Az a tény, hogy ez nekünk (és még néhány másik szerencsés állatfajnak is) kifejezetten örömteli tud lenni, sőt a férfi magvetése és a nő e mag teljes befogadásának néhány pillanata extatikus kicsúcsosodásban végződik. Ideális esetben. Mert bizony, ahogy ezt már megszokhattuk civilizált emberekként, sokszor nem ideálisak a körülmények az egymásban való feloldódáshoz. Félelmek, korlátok, negatív szexuális tapasztalatok, bizalmatlanság, egyéb belső konfliktusok önmagunkkal vagy a partnerrel, és persze külső körülmények is befolyásolhatják a testi szerelem természetes megnyilvánulását.

Ma már rengeteg tapasztalattal rendelkezünk a témát illetően, és aki szexuál-pszichológiai segítőként esküszik fel, az bizonyosan segíteni is akar azoknak, akik ilyen jellegű megoldandó helyzetbe kerülnek. Csak legyünk bátrak vállalni az elakadást. Le lehet jönni a zátonyról. És egymás iránti türelemmel és szeretettel feloldjuk a gátakat az egészségügyi kielégülésen túl valami olyan szakrális élményben is részesülhetünk, amiről álmodni sem mertünk még az út elején.

Így biztat a Tantra is. Mert a szeretet eme manifesztálódásában olyan kapcsolatot alakíthatunk ki párunkkal, ami a mindennapi életünkre is harmonizáló hatással lesz. Sőt! A férfi orgazmussal járó ejakuláció elsődlegessége is háttérbe szorul és a nőéhez hasonló akár több belső orgazmus megélése lehet az eredmény egy hosszabb, meghittebb, teljeskörűbb, egymás boldogságélményét segítő, lelkileg is mélyebb együttlét során.

Egy ilyen élményt követően felélénkülnek a gyógyító energiák, szerelmet, békét, harmóniát árasztunk. Ezekben a percekben lelkileg felszabadultabbak, de sérülékenyebbek, érzékenyebbek is vagyunk. Ilyenkor hat ránk igazán az élet. Barátaim, akik nem élitek meg önmagatokat, akik tartotok, tartózkodtok a szexualitástól, akiket bántottak, vagy nem engedték, hogy szeressétek a testetek normális impulzusait és akik csak úgy használjátok egymás testét, mint a hamburgert a tízperces ebédszünetben, tőletek kérdezem:

Kell az ilyen felemelő beteljesedésünket gátló tényezőket feloldani?

orgazmusAkarunk-e tenni azért, hogy ebben a formában éljük meg ezt a szépséget? A szorongást vagy a szabadulást választjuk? Kezdjük el már ma! Lépésben vagy nagy léptékekben, de engedjük szabadon áramolni, amit az Univerzumtól kaptunk emberként. Szerelemre születtünk. Arra, hogy a maga természetességében éljük meg emberi lényünk adottságait. Éljünk a lehetőséggel!

   

Az első randevú

2012.11.10. 10:04 | gomakoma | Szólj hozzá!

Címkék: ismerkedés aranyszabály

 Kapcsolatba kerültetek; tetszetek egymásnak, az e-mailek és az üzenetek mókásak, tele élettel, ígéretesek és reményteljesek. Fejest ugrasz a mély vízbe és döntesz: találkozol vele!

Olyan helyet választasz az ismerkedésre, ami mindkettőtök számára megfelel, visszaemlékezve arra, hogy az első randinál az a legjobb, ha egy kávé vagy egy koktél iszogatása mellett zajlik. Vacsora, ebéd vagy egy kirándulás túl hosszú lehet, ha elsőre a dolgok nem működnek köztetek, de egy kellemes iszogatás elég időt ad az ismerkedésre, hogy tudjátok, szeretnétek-e hosszabb időt együtt tölteni a következő alkalommal. Minden készen áll. Az izgalom fokozódik, csakúgy mint az idegesség. Amennyire tőlünk telik, szeretnénk a legjobb benyomást kelteni, és olyan érzésünk támad, mintha az első fontos találkozónak magas tétje lenne.
 

Tovább »

Deepak Chopra gondolatai szerelemről, szeretetről

2012.11.04. 15:07 | soontobe | Szólj hozzá!

Címkék: párkapcsolati tanácsok páros önismeret párkapcsolat és spiritualitás

A szeretet nem csak egy érzés! A szeretet az alapvető igazság a teremtés szívében.

Minden olyan kapcsolat, ami a szükségre épül, kudarcra ítéltetett. Viszont az a kapcsolat, ami az elfogadásra és megértésre alapozott, sikerhez vezet. Amikor megtapasztaljuk a szeretetet – akár adjuk vagy kapjuk -- nagylelkűvé válunk az egész világ felé. Ezért van az, hogy aki szeret, az rendkívüli dolgokra képes!

Tovább »

2012.10.11. 13:37 | gomakoma | Szólj hozzá!

Hasznos tanácsok

2012.09.23. 08:07 | gomakoma | Szólj hozzá!

Címkék: párkapcsolat párkapcsolati tanácsok

 Nem könnyű egy kapcsolat motorját hosszú ideig konfliktusmentesen működtetni. Sok végzetes merényletet el tud követni az ember lánya-fila ha a szerelemről van szó. A következő gondolatok segítenek abban, hogy eligazodj egy párkapcsolat útvesztőiben.

Tovább »

Egy tibeti tanító tapasztalata a párkapcsolatról

2012.08.27. 12:50 | K_Péter | Szólj hozzá!

Címkék: párkapcsolat és spiritualitás

Interjú Szakjong Mipham Rinpochéval

 Szakjong Mipham Rinpocse 1962-ben született az indiai Bodhgayában. Indiában és Amerikában nőtt fel, és egyaránt ismeri a keleti és a nyugati kultúrát. Jelenleg ő a több, mint száz nyugati meditációs központot felölelő Shambala International vezetője. Szerte a világon tanít, nyugati és ázsiai hallgatóság előtt egyaránt. Kanadában, Európában és Indiában él. A vadzsrajána-buddhizmus vonalát képviseli, s világos, érthető nyelven közvetíti ezt a nyugatiak számára. Mipham Rinpoche a spirituális utat nem egy „magasabb szférába” való visszahúzódásként, hanem a hétköznapok és a spiritualitás összefonódásaként értelmezi.

Tovább »

Szakítás utáni újrakezdés

2012.06.17. 12:18 | gomakoma | Szólj hozzá!

Címkék: újrakezdés aranyszabály

Egy kapcsolat lezárása, főleg ha az hosszabb ideig tartott, egyál­talán nem könnyű feladat. Ahhoz, hogy valóban esélyünk legyen újra­kezdeni, számos lélektani folya­matnak le kell zajlania, amely a tanul­ságok levonásával kezdődik, és a lelki­ismeretünk tisztába tételével ér véget. Ahhoz, hogy ne csak valami új, de valami jobb is történ­hessen velünk, rendbe kell tennünk a szakí­tással kapcso­latos esetleges bűn­tuda­tun­kat éppúgy, mint ahogy a kudarc­ként megélt ese­mények által okozott önér­tékelési válságot vagy remény­vesztet­tséget. Így vagy úgy, de össze kell szedni magadat a padlóról, és újra fel kell építeni magadban a hitet és a bizalmat, hogy megint ragyoghass.

Keressük-e múlt tanul­ságait, vagy legyünk újra nyitottak?

Sokszor magunk sem tudjuk, hogyan jussunk el az  újrakezdés áhított állapotához. Talán rágjuk végig magunkat újra és újra a párkapcsolati hibákon? Vagy inkább soha többé ne ne nézzünk vissza a múltba?

Tovább »

Az egyenjogú kapcsolatok követelményei

2012.03.28. 10:21 | gomakoma |

Címkék: párkapcsolati tanácsok párkapcsolat és spiritualitás

Részlet Alfons Vansteenwegen: A szeretet cselekvést jelent című könyvéből

 

A tartós kapcsolat új követelményeket támaszt a pár két tagjával szemben. A kapcsolat gyakran mégis zátonyra futhat, mert az idő múlásával más dolgokat kezdünk fontosnak tartani, mint korábban. Erre azonban nem készített fel bennünket a neveltetésünk.

Tovább »

Az első benyomás

2011.11.23. 18:17 | gomakoma | Szólj hozzá!

Címkék: ismerkedés aranyszabály

A kutatások egybehangzóan azt mutatják, hogy általában pillanatok alatt döntünk a felől, hogy ki milyen hatást gyakorol ránk. Egyikünknek sincs sok ideje arra, hogy ezt az első eleven pozitív benyomást kialakítsuk a másik félben.

Emiatt azonban mégsem kell feltétlenül aggódni, mivel ha csak egyszerűen barátságosak, érzéssel teltek és figyelmesek vagyunk, máris megjelenítjük magunk körül ezt a pozitív benyomást. Álljon itt most néhány tanács arra vonatkozóan, ami segítség lehet ahhoz, hogy a lehető legjobban képviseld önmagad az internetes társkeresés első fázisaiban:

Tovább »

Mit is keresnek a férfiak a nőkben?

2011.11.15. 14:02 | gomakoma | Szólj hozzá!

Címkék: aranyszabály párkapcsolati tanácsok nemi sajátosságok

Van egy nőtípus, akit a férfiak úgy neveznek, hogy az „igazi nő”. Lehet, hogy nem ő a legcsinosabb egy emberekkel teli szobában, de mégis van benne valami, ami ellenállhatatlanná teszi őt a férfiak számára. Ha elolvasod ezt az írás, felfedezheted azokat az értékeket, amelyek hozzásegítenek, hogy a férfiak az „igazi nőt” lássák benned, és alig várják, hogy megismerkedjenek veled!

Christian Carter cikke alapján összeállította Newman Tímea és Sitkéry Zoltán

Vajon az a típusú nő vagy-e, aki bevonzza a „nagy férfit”, azt, aki mélyen kötődő kapcsolatra vágyik? Vajon mi az, amitől a férfiak társkapcsolatra alkalmas partnert látnak benned és nem csupán futó kalandot? Ha ezekre a kérdésekre nem tudod a biztos választ, javaslom, fontold meg az alábbi néhány szempontot, hogy miért is vonzódnak a férfiak az „igazi nőhöz”.

Tovább »

Mit is keresnek a nők a férfiakban?

2011.11.10. 20:09 | gomakoma | Szólj hozzá!

Címkék: aranyszabály párkapcsolati tanácsok nemi sajátosságok

Mikor azt gondolja egy nő: „Jézusom, Ő az igazi!”, többségük koránt sem azt érti ez alatt, amire a férfiak gondolnak. A közhiedelem ellenére a nők nem akkor éreznek így, amikor a férfi küllemével, pénztárcájával, autójával vagy az udvarlási technikájával szembesülnek.

Tovább »

Döntéshozatal randizóknak

2011.11.07. 15:09 | gomakoma | Szólj hozzá!

Címkék: újrakezdés aranyszabály

 A férfiak és nők az ismerkedés időszakában gyakran érkeznek olyan útkereszteződéshez, ahol fontos az, hogy mit is döntenek. A romantikus párkapcsolatoknak vannak olyan pillanatai, amikor dönteni kell, hogy a felek együtt folytatják-e, avagy sem. Ilyenkor segítségére van az érintetteknek, ha a döntéseiket tudatosan hozzák, világosan átgondolva az eshetőségeket. A következő néhány kérdés átgondolása bizonyára sok döntésben nyújthat segítséget.

Tovább »

Mit várnak a nők egy álomférfitól?

2011.10.30. 18:14 | gomakoma | Szólj hozzá!

 Kedves sorstársak, mielőtt felvonultatnánk a teljes arzenálunkat, érdemes elolvasni ennek a közvélemény kutatásnak az eredményeit. Remélem, hogy a forrás megbízható (bár nem tudni, mi lehetett a 100%?)! (S.Z.)  

Manapság ugyanakkor háttérbe szorul a hasonlóság elve. A nők az ideális férfit keresik, amilyet a reklámok, filmek sugallnak. Jóképűt, erőset, bátort, aki minden problémát megold. És miközben nagyítóval keressük a sikeres, a mindig jókedvű, érzelmes tv-férfit, észre sem vesszük a kedves kollégát, ismerőst. Egészen addig húzzuk-halasztjuk a dolgot, keresem az Igazit címszóval, míg a végén minden mindegy alapon beleugrunk egy házasságba, amely vagy sikerül, vagy nem.

Tovább »

A szeretet közelebb van hozzád, mint gondolnád

2011.10.24. 17:47 | K_Péter | Szólj hozzá!

Címkék: újrakezdés

Hosszú szárazság után hajlamosak vagyunk arra gondolni, hogy soha többé nem fog esni az eső. Írásunkban arra bátorítunk, hogy ne hagyj fel az égre tekintéssel.

A magány sok embernél kopogtat mostanság, és szép számmal vannak, akik hellyel is kínálják. Van, aki egy fájdalmas szakítást dolgoz fel, és van, akinek egyszerűen csak nem akadt még párjára. Mindazokra, akik az egyedüllétet és a magányt kényszerből vagy kényszerként élik át, az idő ólomsúlyként nehezedik. Aki együtt szeretne lenni egy csinos nővel vagy egy helyes férfival, de helyette csak az eredménytelen kutatással szembesül, jól ismeri ezt az érzést. A folyamatos magányban eltöltött napok azt éreztetik velük,

Tovább »

Kik is vagyunk mi?

2011.10.23. 21:29 | gomakoma | Szólj hozzá!

Biztosan töröd a fejed, hogy manapság ki a manó :) hoz létre egy blog oldalt a társkeresésről? A válasz nagyon egyszerű.....

Tovább »