Az első randevú

2012.11.10. 10:04 | gomakoma | Szólj hozzá!

Címkék: ismerkedés aranyszabály

 Kapcsolatba kerültetek; tetszetek egymásnak, az e-mailek és az üzenetek mókásak, tele élettel, ígéretesek és reményteljesek. Fejest ugrasz a mély vízbe és döntesz: találkozol vele!

Olyan helyet választasz az ismerkedésre, ami mindkettőtök számára megfelel, visszaemlékezve arra, hogy az első randinál az a legjobb, ha egy kávé vagy egy koktél iszogatása mellett zajlik. Vacsora, ebéd vagy egy kirándulás túl hosszú lehet, ha elsőre a dolgok nem működnek köztetek, de egy kellemes iszogatás elég időt ad az ismerkedésre, hogy tudjátok, szeretnétek-e hosszabb időt együtt tölteni a következő alkalommal. Minden készen áll. Az izgalom fokozódik, csakúgy mint az idegesség. Amennyire tőlünk telik, szeretnénk a legjobb benyomást kelteni, és olyan érzésünk támad, mintha az első fontos találkozónak magas tétje lenne.
 

Légy önmagad legjobb barátja

Amikor felkészíted magad az első randevúra, légy magaddal szemben nagylelkű és könyörületes. Az első találkozás alkalmával az izgalom okozója gyakran nem más, mint a túlzott önkritika, az önmagunk aláaknázása és szándékos megtiprása. Nem mondanád a legjobb barátodnak a találkája előtt, hogy „ Fáradtnak/öregnek látszol/nincs benned semmi báj…” vagy „ Mi ez a GÖNC, amit magadra aggattál ruha helyett?”. De hát akkor miért mondanál valami ilyesmit önmagadnak? Csak kényelmetlenül éreznéd magad, és rombolnád az önbecsülésedet. Szóval, ha barátságban vagy önmagaddal, teremts olyan körülményeket, hogy emlékezz a pozitív tulajdonságaidra, mi az amivel törődsz, és melyek az értékeid. Ha ezeket a gondolatokat magaddal viszed a találkozóra, jól fogod magad érezni a bőrödben, és ha te jól érzed magad a bőrödben, a partnerednek is jó érzései lesznek felőled.
 

Nyugi és készítsd fel magad

Amikor készülődsz a találkára, ne kapkodj. Végy egy pihentető meleg zuhanyt vagy fürdőt, kényeztesd magad egy kicsit, hozd rendbe a hajad és ölts fel valamit, amiben jól érzed magad. Nem ilyenkor van itt az ideje, hogy kísérletezz a divattal – valami olyasmivel, amit egyébként nem viselnél – nem a megbélyegeztetés miatt öltözködsz fel, inkább úgy öltözz, hogy pompásan érezd magad. Olyasmit viselj, ami illik hozzád, de leginkább viseld azt, ami kényelmes. Ha ez a ruhadarab a kertésznadrágod vagy egy régi dzsörzészoknyád lenne, szomorúan bár, de le kell beszéljelek róla; biztos vagyok benne, hogy van más olyan holmi is a ruhatáradban, amiben jól érzed magad. Tartsd szem előtt, hogy gesztust teszel a másik ember felé azzal, ha a lehetőségeidhez képest vonzóvá teszed magad. Ez egyfajta törekvés a tisztelet kifejezésére, és ez mindig méltányolt cselekedet.
 

A szellem erősebb a testnél

Miután felkészítetted a tested, következzen a szellemed. Emlékeztesd magad arra, hogy a nyugtalanság bizonyos helyzetekben természetes dolog. Olyan emberrel ismerkedsz meg, akiről már kialakítottál magadban egy belső képet, és nem szeretnéd, hogy akár te, akár ő csalódjon. Ne építs fel magadban túl erős eszményeket az illetőre vonatkozóan. Minél nyitottabb vagy arra, hogy megtudd, ki is ő valójában – ahelyett, hogy a fantáziádban lévő képet dédelgetnéd –, annál inkább lehetőséged nyílik arra, hogy befogadd a másik fél valódi emberi mivoltát, és természetes módon tudj hozzá kapcsolódni. Emlékezz rá, hogy ők is izgatottak, csakúgy mint te, és talán szégyenlősebbek a valóságban, mint telefonon vagy e-mailben. Azt is gondolhatják, hogy olyan magasak az elvárásaid, aminek ők nem felelhetnek meg. Szóval legyetek gyöngédek egymáshoz. Mindannyian egy malomban őrlünk, és minél jobban megértjük egymást, annál több az esélyünk, hogy a dolgok helyesen fognak működni.
 

Boldog gondolatok (Jó ötletek)

Amikor köszöntitek egymást, gondolj valami pozitív dologra, úgy mint; „ Izgatott vagyok a találkozásunk miatt!” vagy „ Ma csak annyit kell tennem, hogy legyek önmagam, és nyugi!”. A lelki állapotodat az üdvözléseden keresztül közvetíted, és az ismerkedés első pillanatai jelentős hatást gyakorolnak arra, hogy milyen fogadtatásra találsz. Nézz a szemébe, rázd meg a kezét, vagy -- ha mindketten úgy érzitek helyesnek -- egy könnyed puszi mindig bűbájos lehet. Ezek az első pillanatok érzelmekkel teltek lesznek -- némely közülük zavarba ejtő --, és fontos, hogy az üdvözlések után adjatok magatoknak lehetőséget arra, hogy ki-ki rendezze a sorait, és belehelyezkedjen az új helyzetbe.
 

Lassan de biztosan

Ne siesd el, hiszen ez egy lezser találkozó, egy lehetőség az üdvözlésre. A beszélgetés legyen könnyed. A „milyen napod volt ma?” például remek bevezetés. Ha a te napod pokoli volt, ne zúdítsd rá a másikra, inkább mond azt, hogy; „most már, hogy találkoztunk, sokkal jobb!”. Semmi sem riasztóbb, mint a folytonos negatívitás, bármennyire is érezzük azt, hogy jó lenne kipakolni. Ugyanígy azt se érezd, hogy mindent el kell mondanod magadról. Mindig jó gondolat, ha visszatartasz néhány információt, leginkább a randi múltadról. Ez most biztosan nem az a pillanat, amikor az exjeidről vagy valamilyen korábbi randizási sérelmekről kellene beszélned. Értesd meg magaddal, hogy ez a találkozó minden eddigitől különbözik, hiszen egy másik személy ül veled szemben, és van rá esély, hogy valami új történik az életedben. Ha emlékezni fogsz minderre, segíteni fog abban, hogy a jelenben tartózkodj. Ez a lehető legjobb lehetőséget biztosítja arra, hogy jól érezd magad, és ne kényszeríts se magadra se a partneredre semmi fölöslegeset, és ne terheljétek egymást alaptalan követelésekkel vagy elvárásokkal. Legyen minden egyszerű, bájos, nyugis, és semmi más nem történhet, mint hogy remekül érzitek magatokat egymással, bármennyit aggódtál is az elején.

A cikket a Zsánerem Magazin szíves hozzájárulásával adtuk közre.

Ha tetszett ez a cikkünk,
kérünk like-old a Társkereső Brigádot
a jobb hasáb tetején.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tarskeresobrigad.blog.hu/api/trackback/id/tr703416938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása