Deepak Chopra gondolatai szerelemről, szeretetről

2012.11.04. 15:07 | soontobe | Szólj hozzá!

Címkék: párkapcsolati tanácsok páros önismeret párkapcsolat és spiritualitás

A szeretet nem csak egy érzés! A szeretet az alapvető igazság a teremtés szívében.

Minden olyan kapcsolat, ami a szükségre épül, kudarcra ítéltetett. Viszont az a kapcsolat, ami az elfogadásra és megértésre alapozott, sikerhez vezet. Amikor megtapasztaljuk a szeretetet – akár adjuk vagy kapjuk -- nagylelkűvé válunk az egész világ felé. Ezért van az, hogy aki szeret, az rendkívüli dolgokra képes!

*   *   *

A szerelem mámorától a testünk dopamint, ópiumszármazékot, szerotonint és oxitocint termel. Ezek a hormonok nem csak a depressziót csökkentik és euforikus állapotot idéznek elő, hanem egyben immunerősítők is. Módosítják, változtatják a test védekező készségét. Amikor az emberek megtapasztalják a szeretet adás vagy kapás érzését, a testük szabályozottan, egészséges egyensúlyban kezd működni. Ezzel szemben a kapcsolatok nélküli emberek 3-5-ször nagyobb eséllyel halnak meg érrendszeri vagy rákos megbetegedésekben.

*   *   *

Nagy veszteség lenne, ha nem rendelkeznénk romantikus kötelékkel, mert a romantikus kötelék egy sajátos energiát jelenít meg bennünk. A szeretetnek sokféle íze van, az egyik ezek közül a romantika, amelynek természetes része a szexualitás is.

*   *   *

Amikor beleszeretsz valakibe, lásd és nevezd meg azokat az értékeit, amelyeket vonzónak találsz, és jelenítsd meg ezeket az értékeket magadban is. Más szóval, ne fürdőzz mások energiájában, hanem te magad is jelenítsd meg azt.

*   *   *

A társaknak biztosan kell érezniük azt, hogy mindig támogatják egymást. Arra kell törekedniük, hogy mindketten érezzék, biztonságban vannak. Nagy segítség, ha közösek a céljaik és elkötelezettek egymás iránt. Ha ez megvalósul, az szeretetként és törődésként jelenik meg, és megteremti a biztonságnak azt a légkörét melyben a felek testileg és érzelmileg egyaránt gyógyulni kezdenek. Bátran kijelenthetem, hogy az életünk értelme és összefüggései a kapcsolatainkból fakadnak. Ha a kapcsolatok hiányoznak az életünkből, sokszor azt érezzük, mintha még csak nem is léteznénk.

*   *   *

A rossz kapcsolat olyan, mint egy irányított manipuláció. Gyakori, hogy az embereknek szüksége van a folyamatos elfogadásra és megerősítésre. Az a szükségletük, hogy érezzék, kedvelik és szeretik őket. Más szóval, ahol bizonytalanságot éreznek magukban ott lép fel a szükség.

*   *   *

Az erőszakot visszavezetheted a hiányos vagy szegényes kapcsolatokra, akár gyermekkorról akár romantikus kapcsolatról van szó. Azt gondolom, hogy azok az emberek, akik erőszakos bűnelkövetők vagy harcos terroristák, mélységes szeretet hiányt éltek át az életük valamely pontján.

*   *   *

Megértésem szerint a lelkünk -- avagy a tudatunk -- túléli fizikai létünket. Ha a tudatunk túlélő tulajdonsággal rendelkezik, akkor a szeretetünk is.

 

Ha tetszett ez a cikkünk,
kérünk like-old a Társkereső Brigádot
a jobb hasáb tetején.

A bejegyzés trackback címe:

https://tarskeresobrigad.blog.hu/api/trackback/id/tr163336692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása