Hasznos tanácsok

2012.09.23. 08:07 | gomakoma | Szólj hozzá!

Címkék: párkapcsolat párkapcsolati tanácsok

 Nem könnyű egy kapcsolat motorját hosszú ideig konfliktusmentesen működtetni. Sok végzetes merényletet el tud követni az ember lánya-fila ha a szerelemről van szó. A következő gondolatok segítenek abban, hogy eligazodj egy párkapcsolat útvesztőiben.

Tanulj a múlt hibáiból!

Tanulj meg megbocsátani magadnak az elkövetett hibák miatt, hiszen senki sem tökéletes. Nem a sorscsapás a lényeg, hanem az, hogy abból a legjobban gyere ki. Inkább vonj le messzemenő következtetéseket, és ne keseregj. Nagyszerű lehetőséget adott az élet arra, hogy tanulj és tapasztalj. Egy újabb kapcsolatot csak akkor lehet tiszta lappal kezdeni, ha feloldoztad már magadat, és a lelkedben béke uralkodik. Fölöslegese energiapazarlás bántani magadat, koncentrálj a jövődre.

A hasonlóság nem unalmas!

Érdemes olyan társat választanunk, akivel közel azonos az érdeklődési körünk, a világról alkotott elképzeléseink, és társadalmilag is közel azonos helyen pottyantott le minket a gólya. Ez azért fontos, mert az eltérő látásmódból, és az anyagiak miatt előbb-utóbb komoly összetűzésekre lehet számítani. Eleinte valószínűleg perzselő érzés lehet ennyire különbözni a másiktól, később negatív tényezővé válik a kapcsolatot illetően. Ha külön utakon jártok, a végén elfelejtitek, hogy a másik is létezik. A közös tevékenységek, hobbik még inkább összekötik a partnereket.

Testi-lelki vonzalom!

A szerelemben nagyon fontos, hogy kimutassuk az érzelmeinket. Nem muszáj folyton ódákat zengeni a másikról, elég, ha finomon megérintjük vagy megsimogatjuk kedvesünket. Ezzel is éreztetjük vele, hogy még komoly szerepe van az életünkben. Az ölelés és az érintés pozitívan befolyásolják lelki világunkat.

Dicsérjük és bókoljunk.

Nem csupán a nők igénylik a fülekbe súgott szép szavakat, a férfiak is szeretik hallani, hogy mennyire nélkülözhetetlenekké váltak az imádott nő szemében. Egy-egy elejtett bók oltja a lélek szomjúságát, és feltüzelheti a vágyakat. Ha mások előtt dicséred meg a pasit, ettől garantáltan a mennyben érzi majd magát.

Ne menjünk el a másik gondjai mellett. Hallgassuk figyelmesen, amikor partnerünk elpanaszolja, ami a szívét nyomja. Mivel egy jól működő párkapcsolat szövetség, együtt könnyebben néztek szembe a csúnya világgal. Nagyon jól esik a másiknak érezni, hogy nincsen egyedül a gondjaival.

Ne vágj unalmas arcot, mikor a fociról beszél, ő is biztosan végig hallgat téged, mikor a legújabb divatról tartasz neki kiselőadást.

A testi vonzalommal kezdődik maga a párkapcsolat. Ösztöneink segítségével jövünk rá arra, hogy valóban összeillünk-e. A szexnek még öt év után is fontos tényezőként kellene szerepelnie, ehelyett fontossága halványul az idő múlásával. A férfi más nők után kezd koslatni, mert otthon a nő nem adja meg neki azt a plusztöbbletet, melytől ő férfinak érzi magát. A kapcsolat így könnyen barátsággá szelídül, és az már nem szerelem.

Mosolyogj sokat a világra, és ne zsörtölődj! Vidáman az élet hozta akadályokat is hamarabb léped át. Nem is beszélve arról, hogy a párod így mindig szépnek fog látni.

Megfelelő kommunikáció!

Egy felmerülő probléma esetében a legfontosabb, hogy ne indulattal és dühvel kezdjünk neki a megoldás kitalálásának. A feszültség csak elvakítja a józan gondolkodást. A tisztelet alapvető, nem szabad a másikat megsérteni és megalázni, még ha nagyon indulatosak vagyunk is. Őszintén és főleg nyugodtan beszélj az érzelmeidről, a pároknak nyitottnak kell lenniük egymás iránt. Tilos a másikat lealacsonyítani, vagy sérelmeit alábecsülni.

Néha eljátszhatsz a gondolattal, hogy te milyen társ vagy. Ha a párod helyébe képzeled magad, közelebb visz hozzá, és az érzelmeihez. Lehet, hogy azt kapod, amit megérdemelsz. Ha goromba vagy, te is gorombaságot fogsz visszakapni. Okkal vonzottuk be partnerünket az életünkbe. Ha folyton negatív gondolatok keringenek a fejünkbe párkapcsolatunkkal kapcsolatban, beteljesítő próféciává alakulnak.

Ha elfogattuk a másikat teljes lényegi valóságával együtt, nem kívánjuk bántani. Nem csak magunknak kell tudni megbocsátani, egy párkapcsolatban is épp oly lényeges a múltbeli sérelmek elengedése. A harag számos pszichoszomatikus betegség formájában keserítheti meg az életünket. Ha egyszer fejet hajtottunk egy probléma előtt, ne hánytorgassuk fel egy veszekedés alkalmával, hiszen ezzel eltérnek a tárgytól, és nem a jelenre koncentrálnánk.

Figyelmesség egy nagyon jó eszköz arra, hogy közelebb került szerelmedhez. Lásd a másikat úgy, ahogyan először láttad! Gondolkodj el a saját viselkedésen is, és azon is, hogy erre te hogyan reagálnál. Kontrolláld az érzelmeidet, és ügyelj arra, hogy a viselkedésed hogyan hat a párodra.

Lista, hogy ne felejts!

Készíts egy listát arról, hogy miért szerettél bele a párodba. Írd le a jó tulajdonságait, a viselkedést, és amit imádsz benne, és ami megbabonáz. Negatív dolog semmiképpen ne kerüljön a listádra. Sosem szabad elfelejteni a közös múltat, és a közösen megvívott csatákat, hiszen így még közelebb sodort titeket egymáshoz a sors.

Olvasgasd akkor, mikor kicsit mélyponton vagytok, hogy szerelemed erősödjön. Egy kapcsolat természetes velejárója, hogy néha völgyekben zakatol a vonatotok. Fogadd el, és hagyd, hogy elmúljon.

Akár még naplót is írhatsz a kapcsolatról, hogy örök emlékül szolgáljon.

Elhatározás

Ez mindennek az alapja. A szerelem nem tombolhat örökké, néha takaréklángon ég, de az önzetlen szeretet ilyenkor is jelen van. Határozd el magadat, hogy harcolni akarsz, akár még magaddal szemben is, hiszen egy kapcsolatban meg kell szabadulnod a félelmeidtől, és a rossz, berögözött magaviseleteidtől. Azt az egyet nem szabad elfejteni a szerelem mindig kétemberes játék! Ha egyikőtök visszalép, nincs értelme a harcnak.

A cikket a Zsánerem Magazin szíves hozzájárulásával adtuk közre.

Ha tetszett ez a cikkünk,
kérünk like-old a Társkereső Brigádot
a jobb hasáb tetején.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tarskeresobrigad.blog.hu/api/trackback/id/tr293199087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása