Az első benyomás

2011.11.23. 18:17 | gomakoma | Szólj hozzá!

Címkék: ismerkedés aranyszabály

A kutatások egybehangzóan azt mutatják, hogy általában pillanatok alatt döntünk a felől, hogy ki milyen hatást gyakorol ránk. Egyikünknek sincs sok ideje arra, hogy ezt az első eleven pozitív benyomást kialakítsuk a másik félben.

Emiatt azonban mégsem kell feltétlenül aggódni, mivel ha csak egyszerűen barátságosak, érzéssel teltek és figyelmesek vagyunk, máris megjelenítjük magunk körül ezt a pozitív benyomást. Álljon itt most néhány tanács arra vonatkozóan, ami segítség lehet ahhoz, hogy a lehető legjobban képviseld önmagad az internetes társkeresés első fázisaiban:

Arccal előre!

  • Ugye tudod, milyen fontos az, hogy legyen feltéve rólad egy fénykép, ha az ismerkedés internetes változata mellett döntöttél? Az arcunk kifejezi a személyiségünket, és mint ilyen, az elsődleges kommunikációs eszközünk; mindannyian szeretnénk tudni, hogy fizikailag kit is tisztelhetünk beszélgető partnerünkben. Ne siesd el a dolgot, válassz magadról olyan fotót, ami nemcsak a fizikai adottságaidról, hanem a személyiségedről is elmond valamit. A kutatások azt mutatják, hogy sokkal jobban vonzódunk azokhoz a fényképekhez, amelyek érzelmileg telítettek, mint amelyek beállított pozitúrával rendelkeznek. Ha derűs a mosolyod, ne rejtsd véka alá; a mosoly jelenti az első számú vonzerőnket.

     

  • Győződj meg a mosolyod hitelességéről! Az ember első sorban a szemével mosolyog, és ha ez hiányzik a fényképedről, az emberek nem reagálnak rá igazán pozitívan, mivel a fotód kissé hamisnak hat számukra.
  • Ha úgy érzed, hogy nem szeretnéd a fotóidat közszemlére tenni, jobb, ha feltöltöd és „nem láthatóként” tárolod, minthogy egyáltalán ne legyen rólad kép. A nem mindenki számára látható fotók estében te választhatod meg, hogy ki láthatja a képeidet; a társkeresők megértik, hogy talán kicsit szégyenlős vagy valami oknál fogva, de ott van benned a készség, hogy szívesen megmutatod magad, ha kapcsolatba kerülsz valakivel.
  • Azt is gondold át tüzetesen, hogy mit szeretnél elmondani magadról. Cinikusnak lenni ritkán vonzó tulajdonság, csakúgy, mint a szarkazmus; egy kis hazai humorral fűszerezett önirónia viszont értő mosolyt fakaszt. Ez azt sugallja, hogy jól is ismered magad, tudatában vagy a gyarlóságaidnak, és tudsz nevetni magadon. Ugyanakkor ügyelj az egyensúlyra, és írj az érdeklődésedről is, meg arról, amit szeretsz az életben. Ha így teszel, a társkeresők képbe kerülhetnek arról, hogy mennyire vagy velük összeférhető. Ha szereted az operát, a pókokat vagy a horgászatot, ne félj kimondani. Lehet, ez nem mindenkinek fog tetszeni, de megmutatja az egyéniségedet, és azt is, hogy nem félsz az őszinteségtől a tekintetben, hogy ki is vagy igazán.

Az első kontaktus

  • Amikor elkezdtek egymásnak üzengetni, a kezdeti kapcsolatodat kezeld könnyű szívvel, és tartsd mentesen minden követeléstől. Minél kevesebb az elvárásunk, annál kisebb a csalódásunk is, ha a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy reméltük - és annál nagyobb lesz az örömünk, ha a dolgok kedvező fordulatot vesznek.
  • Ha valaki üzenetet küld, vedd a fáradságot válaszolni rá. Nagy szívtelenség bárkit figyelmen kívül hagyni, és a társkereső oldal akkor működik a legjobban, ha mindenki segíti egy olyan barátságos közösség felépülését, amelyben megvan a lehetőség a szerelem kivirágzására.
  • Ha az a személy, aki kapcsolatba lépett veled, nem neked való, csak nyugodtan mondj köszönetet, hogy érdeklődött irántad, és kívánj neki sok szerencsét további társkereséséhez. Sokkal emberségesebb egyenesnek és őszintének lenni, mintsem csendben elutasítani a másikat – a legjobb úgy bánni másokkal, ahogy szeretnénk, hogy velünk bánjanak.
  • Ne legyél soha goromba, barátságtalan vagy rosszakaratú. Ugyan mi indokolhatná azt, hogy rosszul bánj emberekkel? Ezen az úton nem fogsz barátokra találni.
  • És végül, ha valaki, aki számodra érdekes, nem mutat érdeklődést irántad, próbáld tiszteletben tartani a döntését, és azt ne vedd személyesre; sok más csodálatos ember van még, akiket felkutathatsz és felfedezhetsz. Nézz hát körül, nyitottan!

Az első randevú

Ezen a felemelő ponton, itt és most elköszönünk, és következő cikkünkben egy teljes irományt szentelünk a témának. Addig is, sikeres társkeresést kívánunk!

 

Összeállította Newman Tímea számos szakcikk valamint Dr. Cecilai d'Felice írásainak felhasználásával. 

 

Ha tetszett ez a cikkünk,
kérünk like-old a Társkereső Brigádot
a jobb hasáb tetején.

A bejegyzés trackback címe:

https://tarskeresobrigad.blog.hu/api/trackback/id/tr573406554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása