Döntéshozatal randizóknak

2011.11.07. 15:09 | gomakoma | Szólj hozzá!

Címkék: újrakezdés aranyszabály

 A férfiak és nők az ismerkedés időszakában gyakran érkeznek olyan útkereszteződéshez, ahol fontos az, hogy mit is döntenek. A romantikus párkapcsolatoknak vannak olyan pillanatai, amikor dönteni kell, hogy a felek együtt folytatják-e, avagy sem. Ilyenkor segítségére van az érintetteknek, ha a döntéseiket tudatosan hozzák, világosan átgondolva az eshetőségeket. A következő néhány kérdés átgondolása bizonyára sok döntésben nyújthat segítséget.

I. döntés:

Alkalmas-e a kapcsolat a fejlődésre?

A kapcsolatok korai szakasza általában arról szól, hogy ismerkedünk, felmérjük egymást, felbecsüljük egymás különleges értékeit. Ez az időszak azt hivatott tisztázni, hogy szeretnénk-e továbbra is együtt haladni, és hogy megfigyeljük a közös események alakulását. A válasz néha azonnal megfogalmazódik bennünk, máskor viszont hosszabb időbe is beletelik, amíg tisztán látunk: „Nem látom igazi okát, hogy belevágjak.” Máskor a válasz meglehetősen pozitív: „Felcsigáz, hogy vajon hova fejlődhet ez a kapcsolat.”

II. döntés:

Elég komolyak-e a szándékaink?

Előbb vagy utóbb, a partnereknek el kell határozniuk, hogy továbbra is csak randizgatnak-e, vagy kizárólagos figyelmet szeretnének szentelni egymásra. Nagy lépésnek számít, ha elhangzik: „Nem szeretnék mással ismerkedni, csak veled”.

III. döntés:

Mi számít túlságosan előrehaladottnak az intimitás terén?

A szexualitás alapszabályai konzervatívtól a nagyon liberális hozzáállásig terjednek. A legfontosabb számodra és a kapcsolatod számára is az, hogy hozd meg önálló döntésedet a saját intimitásra vonatkozó határaidról és a szabályaidról. Sok párnál fordul elő, hogy túl sok minden történik meg túl rövid időn belül, és ez komplikációkat szül.

IV. döntés:

Hasonlóak vagyunk-e olyan dolgokban, ami számít?

Van-e közöttetek alapvető szemléletbeli különbség, olyan nézetletérés, amiben a megegyezés nehézkesnek vagy lehetetlennek tűnik? Másként láttok-e olyan alapvető dolgokban, mint például a spiritualitás, az anyagiak, a nemek szerepei, a gyereknevelés, a családi kötelezettségek? Az ellentétek gyakran vonzzák egymást a kezdetben, viszont a hasonlatosságokkal hosszú távon is könnyebb együtt élni.

V. döntés:

Tudunk-e és akarunk-e felülkerekedni nagy kihívásokon?

Szinte minden kapcsolatban, ami elmozdul az ismerkedés szintjéről, és egy hűséges, mélyebb kapcsolattá válik, szembesülni kell azokkal a felmerülő akadályokkal, amelyek veszélybe sodorhatják. Ilyen veszélyforrás lehet például egy távolsági kapcsolat, a túlzott szakmai ambíció, az elégedetlen családtagok vagy az előző kapcsolatból származó gyerekek. Amikor ezek a kihívások megjelennek, a pároknak dönteniük kell, hogy hajlandóak-e kitartani a nehézségek ellenére vagy egyszerűen feladják, és tovább lépnek.

VI. döntés:

Meg van-e bennünk minden, ami ahhoz kell, hogy összeházasodjunk és házastársak is maradjunk?

Természetesen, ez a legnagyobb döntés egy párkapcsolatban. Még ha az előző döntésekben sikeres is voltál, ne gondold, hogy azok alapján ez a döntés már magától értetődő. A döntés kulcsa az, hogy azonosítsd azokat az értékeket, amit tisztelsz és csodálsz egy partnerben, és legyen bátorságod megvizsgálni alaposan, hogy ezek az értékek jellemzőek-e a választottadra. Ha igen, akkor valóban áldhatod az sorsodat, hogy lehetőséget adott egy pozitív, életre szóló döntés meghozatalára.

Amikor olyan sorsformáló választásáról van szó, amely egy életen át tartó szeretet lehetőségét hordozza magában, olyankor törekedj arra, hogy éles koncentrációval és tiszta tudatossággal nézz vele szembe.

Ha tetszett ez a cikkünk,
kérünk like-old a Társkereső Brigádot
a jobb hasáb tetején.

A bejegyzés trackback címe:

https://tarskeresobrigad.blog.hu/api/trackback/id/tr873361139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása