A szeretet közelebb van hozzád, mint gondolnád

2011.10.24. 17:47 | K_Péter | Szólj hozzá!

Címkék: újrakezdés

Hosszú szárazság után hajlamosak vagyunk arra gondolni, hogy soha többé nem fog esni az eső. Írásunkban arra bátorítunk, hogy ne hagyj fel az égre tekintéssel.

A magány sok embernél kopogtat mostanság, és szép számmal vannak, akik hellyel is kínálják. Van, aki egy fájdalmas szakítást dolgoz fel, és van, akinek egyszerűen csak nem akadt még párjára. Mindazokra, akik az egyedüllétet és a magányt kényszerből vagy kényszerként élik át, az idő ólomsúlyként nehezedik. Aki együtt szeretne lenni egy csinos nővel vagy egy helyes férfival, de helyette csak az eredménytelen kutatással szembesül, jól ismeri ezt az érzést. A folyamatos magányban eltöltött napok azt éreztetik velük, mintha megállt volna az idő, és hogy a szeretetet soha nem talál rájuk. És ez a „soha” szó úgy fertőzői meg őket, akár egy vírus. Hatására minden tapasztalatunk megszürkül, és fáradság, depresszió nehezedik a lelkünkre. Legszívesebben csak ágyban maradnánk, magunkra húzva a takarót.

Ez a fertőzés azonban nem fog csak úgy magától elmúlni. Amikor feladod a szeretetbe vetett hitedet, és azt gondolod, hogy átok ül rajtad, ilyenkor a gyógyulás tudatos beavatkozást igényel.

Szerencsére van egy nagyon is kézenfekvő gyógyír. Ki volt az, aki azt mondta neked, hogy a szerelem és a szeretet egy ritka teremtmény, akivel te talán soha nem fogsz találkozni? Vagy talán Te magad fogalmaztad meg az életed egy nehéz pillanatában? Vedd észre, hogy egy olyan képzetet alakítottál ki és fogadtál el, amely igencsak önkényes, és akár az ellenkezőjét is vallhatnád ugyanilyen joggal. Igen, az ellenkezőjét, hogy például a szerelem és a szeretet közelebb van, mint gondolnád. És ez nem egy üres képeslap szlogen vagy a múlt heti slágerlistás dal címe. Ez egy igazság! A szerelem és szeretet mindig körülöttünk ólálkodik, még akkor is, ha ennek látszólag minden ellene szól.

A szeretet mindenhol jelen van, még ha nem is szerepel hírértékként az esti TV műsorokban. Ott van rejtve a morgolódó apákban, a lázadó fiakban, a féltő anyákban és a flegma lányokba. Ott van férj és feleség, barát és barát és szerető és szerető között. Ha a felszínnek mögébe nézel, megláthatod, ahogy a szeretet körbeölel minket, körbeöleli az életünket.

Amikor eljutsz arra a pontra, hogy tudatodat megtisztítod a reménytelenségektől és a „soháktól”, a szeretet bizonyítékát mindenhol látni fogod. Többé nem lesznek rémképeid a hatalmas távolságról, ami közted és jövendőbelid között tátong. Egyre inkább azon jár majd az eszed, hogy közeledben van, csak meg kell találnod. Felismered a szeretetet, amit a nagyapa és unokája között látsz a parkban, amikor a jó barátok órákon át bensőséges beszélgetést folytatnak egy kávé mellett, vagy amikor a fiatalok kedvesen megölelik egymást a McDolnalds előtt. Felismered ezt a mindenhol megjelenő folyamot, amely a saját törvényei szerint folyamatosan áramlik. Ha felismered ezt, már Te megad is benne  vagy.

 A szeretet mindig közelebb van, mint gondolnád! Írd fel ezeket a szavakat sok kis papírlapra, és tapétázd ki velük a környezetedet. Ragaszd fel a tükrödre, tedd ki az autódban, akaszd a hűtőszekrényre, és legyen ott a bejárati ajtó tokján is, hogy ezt lásd utoljára, mielőtt kilépsz az otthonodból. Segít abban, hogy meglásd az életed ajándékait, és bevonzd azt, akit és amit az élet valóban neked szán. Bízz a szeretet erejében!

Ha tetszett ez a cikkünk,
kérünk like-old a Társkereső Brigádot
a jobb hasáb tetején.

A bejegyzés trackback címe:

https://tarskeresobrigad.blog.hu/api/trackback/id/tr933326805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása